Føns Nærvarme indstillet til lokal klimapris

EMOFyn - uvildig og uafhængig energirådgivning

Føns Nærvarme indstillet til lokal klimapris

28. september 2018 Forsyning 0

Fyens.dk skriver:

Føns Nærvarme indstillet til lokal klimapris

Danmarks mindst fjernvarmeværk, Føns Nærvarme, er indstillet til en lokal klimapris i Middelfart Kommune – en pris der bliver udløst fredag ved et lokalt folkemøde om klima med deltagelse af bl.a. tidligere EU-Kommissær for klime, Connie Hedegaard.

Føns Nærvarme bliver drevet af 46 frivillige, der har opgaven at passe værket én uge ad gangen, fremgår det af Fyens.dk, der også kan fortælle, at værkets egne folk selv mener, at de er indstillet, fordi de er så gode til at fortælle om værket og tanken bag.

– Vi har været i mange små landsbyer på både Sjælland og Jylland for at fortælle om, hvordan vi har gjort. Og så har vi også haft besøg fra Japan, der er meget interesseret i, hvordan man får det til at fungere, siger Ole Back, der er bestyrelsesformand i Føns Nærvarme.

Indtil videre er det flisvarme, der kommer i rørene til boligerne ved Føns Nærvarme, men der er håb om, at man inden for den nærmeste fremtid kan finde en vedvarende energikilde, så varmen kan bliver 100 procent klimavenlig.

Kilde: https://www.danskfjernvarme.dk/nyheder/presseklip